Sobre aquest blog i sobre mi

Sobre aquest blog

El món, com les truites, necessita que el girem de tant en tant fins que trobem el punt d’aquest món que moltes pensem que és possible i necessari.

Tot voltant i intentant revoltar el món, he vingut a parar a aquest altre món virtual, el dels posts i les etiquetes. La idea és anar compartint articles, entrevistes i altres escrits, audios i vídeos sobre temes diversos que toco a la feina i la militància. Espero que us inspiri a seguir donant-li voltes al món, fins girar-lo completament.

Trobareu reflexions sobre la deutecràcia en que vivim, però també sobre economia feminista, sobre el capitalisme del desastre i Haití, les finances al desenvolupament, l’actualitat política, i la lluita per construir un món on prevalgui la justícia econòmica, social, ambiental i de gènere.

Sobre mi

Durant les dues últimes dècades he participat activament en moviments socials i campanyes locals, estatals i internacionals sobre les finances al desenvolupament, deute, drets humans, medi ambient, pau, feminisme, comerç i consum responsable.

He treballat durant 10 anys com a investigadora i coordinadora de campanyes i comunicació a l’Observatori del Deute en la Globalització. He fet de consultora en temes de finances al desenvolupament, relacions internacionals, geopolítica i comunicació per a diverses organitzacions socials. He estat breument (2 anys) directora de la Fundació Tot Raval i també breument (3 anys) cooperativista a Ekona. Ara faig d’investigadora i consultora en finances al desenvolupament, polítiques públiques i economia feminista.

Promotora i investigadora del projecte “Haití, els altres terratrèmols” (web en recuperació / llibre en construcció). Militant a la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute i a la Xarxa Municipalista contra el Deute i les Retallades. Al barri a la cooperativa de consum la tòfona i l’Ateneu Rosa de Foc. Ara també col·laborant amb l’Observatori DESC i Òmnium Cultural. Des de fa uns anys col·laboro al Matí de Catalunya Ràdio, ara amb la secció “No hi ha drets“. Escric (o he escrit), quan em deixen i tinc temps, a Crític, Nació Digital, El Periodico, El Salto o El Diario.

Ah, i sóc llicenciada en sociologia (no economista).

Més a twitter @ifresnillo i linkedin linkedin.com/in/iolanda-fresnillo-6741a29

iolandafresnillo2018